måndag 23 november 2015

Lite blandade utsikter

 Bild: Jörgen Auer
Vilken vacker morgon det var i dag! Så här såg det till exempel ut när ljuset steg upp över Sjögestad med kyrkan där mitt i byn.
 Bild: Jörgen Auer
På tal om utsikt så har man den här utsikten från en balkong i södra Ekkällan i Linköping. Något jag visar i morgondagens Mera Linköping.
 Bild: Jörgen Auer
Och på tal om morgondagen så besökte jag Mjölby ridklubbs tävling i hoppning i söndags. En tävling som hölls på Nina och Sissi Liljas ridanläggning i Gottlösa utanför Mantorp. Jag hade god utsikt uppifrån cafeterian.
 Bild: Jörgen Auer
Jag har varit i Kisa också. Det är jag ofta. Där kan man se långt. Kisa som ligger så vackert inbäddad mellan skogsklädda höjder vid Kisasjön. Bilden är tagen för någon vecka sedan vid Rådmansgatan.
 Bild: Jörgen Auer
Var är det här, då? Jo, Valdemarsvik. Bilden är inte nytagen, utan från början av oktober. Men fint är det vid Valdemarsviken på väg ut till Östersjön. Eller Valdemarsfjorden som jag gärna säger.
Bild: Jörgen Auer
Det där med utsikt, vyer och bilder fascinerar så. I alla fall fascinerar det mig. Lite färg och form på himlapällen skapar tillsammans med isskrap på bilfönstret en ny bild av samhället man ser varje dag. Just det, det här är Mantorp i morse. Strax före klockan 8.
Till sist: väderleksutsikter. Det stundar några dagar med plusgrader framöver. Det såg jag i kaffesumpen. Nej, visst ja. Jag dricker ju bryggkaffe. Men jag såg det i den kortpatiens jag la i går vid fikabordet. Går spiralharpan ut så blir det plusgrader, sa jag.

Inga kommentarer: