tisdag 17 november 2015

Ögon för korrar och "corrar"

 Bild: Jörgen Auer
Gran skrev jag om i går. Kanske såg jag en sån i dag också, jag vet inte. Men det här är väl inte gran? Kan det vara svarttall? Det spelar mindre roll, det viktiga är ju ekorren som jag såg i Trädgårdsföreningen, Linköping, i dag. Efter att ha lekt och rasat med en kompis (eller käresta, kanske syskon) så det stod härliga till skuttade den här gynnaren upp och satte sig på en fågelholk. Bor den där? Eller väntade den månne på holkinvånaren? Jag vet inte det heller (vad vet jag egentligen), men tyckte det var väldigt trevligt att titta på skådespelet.
 Bild: Jörgen Auer
Jag såg delar av Tinnerbäcken också där den slingrade sig fram intill sjukhuset. Tyvärr utan ekorrar eller andra djur synliga. Jag hade varit på ögonmottagningen för att kolla en hudförändring och fick glädjande besked.
Bild: Jörgen Auer
Efter att ha varit på hospitalet passerade jag strax efteråt även Hospitalstorget. Där var Correns Susanne Hasselqvist och Mikael Svensson på besök vid pågående arkeologiska utgrävningar som nu ska skottas igen över vintern för att skydda de intressanta klosterfynd från 1200-talet som hittats där. Till våren fortsätter man gräva. Och sen lär det bli uteservering på torget. Efterlängtat. Kanske sätter jag mig där med Susanne och Micke en dag nästa sommar.

Inga kommentarer: