måndag 8 maj 2017

Glatt och soligt i Mantorps fälttävlan

 Bild: Jörgen Auer
Glad för att det snart var hennes tur att starta i terrängritten i H90-klassen var arrangerande Mantorpsryttarnas Victoria Langueville. Dagen (lördag) till ära hade lika glada Amelie Axén tagit på sig rollen som hästskötare. De två får stå som symbol för den andra tävlingsdagen i Mantorpsryttarnas fina tävling. Solen sken och det var varmt och gott.


 Bild: Jörgen Auer
Arrangörerna hade glädjen att få hjälp av rutinerade tävlingsorganisatören Lars-Erik Gällerdahl som starter. Gällerdahl som här ses skicka iväg Sandra Odelberg Roepstorff och Harley G i H90-klassen.

 Bild: Jörgen Auer
Mateusz Dziurla stod i en klass för sig. Han var inte med och tävlade alls (även om han körde fyrhjulingen väldigt fort). Däremot fotograferade han i stället åt Föreningen Mantorpsryttarna och gjorde det lika bra som han brukar rida eller köra fyrhjuling.

 Bild: Jörgen Auer
En som brukar leverera är William Nilson Fryer. Så också denna gång. Landslagsryttaren från Mjölby, men som bor i Sörmland sedan ett par år och tävlar för Strömsholm, fanns på plats med några mindre kända hästar som behöver tävlingar. Med Ronaldinhos Nova blev det en tredjeplats i H100.
Vid vårt möte var han på jakt efter något att göra under resten av dagen, sedan han känt sig tvingad stryka hästen Lotus af Hagalund från terrängritten.
-Han var med till Sopot i Polen förra helgen, där han flippade ur. Nu ville jag testa honom igen och han skötte sig i dressyren, men fick spunk i hoppningen.
 William gillar Mantorpsbanans nya skick, sa han och berömde gräsklippningen och den nya hinderparken vid hoppningen.

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Katrin Norling, rutinerad stjärna i Mantorpsryttarna med stora meriter. Hon siktar uppåt igen och vill uppleva ett OS på nytt. Tokyo 2020, kanske? Här vilar hon innan det är hennes tur i terrängen i enstjärniga klassen. I famnen vilar tvååriga sonen Algot. Och jo då, Katrin vann tävlingen i stor stil.

 Bild: Jörgen Auer
Ronja Johansson, Mantorpsryttarna, går stadigt framåt. Nu blev det en fin tredjeplats med Batman B, bakom Norling och Emma Tingsby från Karlskrona.

 Bild: Jörgen Auer
Jag gillar fälttävlan. Man får några minuters vila mellan ekipagen och jag tycker om den där lite kittlande känslan när en ny häst hörs komma i skogen. Hur ska det gå? Till exempel för Linda von Seth från Stora Wäsby fältrittklubb på Zidane.

 Bild: Jörgen Auer
Jo då, det gick bra. Både över stocken här och i hela tävlingen. Linda och Zidane vann en av de två H90-klasserna.

Bild: Jörgen Auer
Men hur gick det för Victoria och hennes häst I am van de Beekzijde. Hyfsat. Fram till terrängen, vill säga. Då ville de inte samma sak någonstans inne i skogen, utan Victoria hamnade på marken och hästen sprang bokstavligen till skogs. Men infångades. Och ryttaren blev inte skadad. Kvarten efteråt syntes hon i alla fall lika glad som tidigare. Och man kunde inte annat vara denna soliga dag.
Fler bilder från tävlingen kommer under måndagen (eller tisdagen).

Inga kommentarer: