lördag 13 maj 2017

På fälttävlan ännu en gång

 Bild: Jörgen Auer
Vi åkte till Boxholm i dag i ett helt annat ärende, men hamnade lite överraskande på fälttävlan. Jag hade faktiskt ingen aning om att det pågick en tävling och blev glatt överraskad när William Nilson Fryer deltog. Den tidigare Mjölbybon som numera bor i Sörmland med sambon och landslagskollegan Anna Freskgård och tävlar för Strömsholm kom nu lugnt ridande på Quireboy efter väl genomförd och felfri terrängritt och gjorde segertecken när han fick syn på mig.
Det kunde landslagsryttaren göra eftersom han vann tävlingen (lätt klass), men inte på den tidigare skadade Quireboy (som varit borta från tävling efter en fästingsjukdom), utan på Balotelli. William följde upp det med att lotsa in Quireboy på andraplatsen och kunde även glädja sig över en fjärdeplats med Ronaldinhos Nova. På fråga om hur den fästingbitna hästen känns nu, svarade William att den känns lite ranglig, lite yrslig, men att den i alla fall är igång och tävlar igen. Skönt.
Tredjeplatsen tog Kinda Ryttarförenings rutinerade Pernilla Bjuhr med King Bubbles.

 Bild: Jörgen Auer
Terrängbanan gick bland annat genom allén till Boxholms säteri. Tvärs igenom. Så hemmaekipaget Lovisa Borg och Iucundus från Boxholms ridklubb rider inte fel väg på bilden. Men någon placering blev det inte.

 Bild: Jörgen Auer
Det blev det däremot för klubbkompisen Amelie Axén som övertygande vann debutantklassen på lånade Hot Chic.

Bild: Jörgen Auer
Det här då? Ja, det är Pernilla Bjuhr på grannens, Conny Ekman, häst, Tempelbach af Kronenbach. Pernilla som tävlar för Kinda RF blev femma i debutant, men utanför prisplats. Trea här kom Johanna Glänås/Rödluvan från Kinda RF och tvåa blev Lotta Sarz från Örebro på Mfive.
Sedan åkte vi hem. Fortfarande lika glatt överraskade över att vi hamnade på hästtävling (jag var ju ledig). Tog vägen över Ryckelsby och Hogstad och avslutade lördagsutflykten med att handla på Depot Mantorp (Mobilia). Lite livsmedel och lite annat. Till annat räknar jag en tandkrämstub och allt godis jag köpte på Dollar Store samt den lilla utdrags- och därmed förlängningsbara trädgårdsräfsan av märket Black & Decker från samma affär. Den kommer till användning i morgon. Nu förbereder vi oss för Melodifestival. Utan att hört alla låtar vågar jag mig ändå på en gissning: Bulgarien vinner, Portugal blir tvåa. Sverige slutar fyra.

Inga kommentarer: