tisdag 23 maj 2017

Många kom - och försvann

Bild: Jörgen Auer
Nu ska jag bli lite självisk för en stund och tar därför denna selfie, eller snarare carfie i en tvätthall. Jag vill skriva lite om mig själv för att jag är lite brydd. Jag undrar helt enkelt vad som pågår på min blogg, eller inte pågår. Och då är det läsarna jag tänker på. För ett par veckor sedan, strömmade det plötsligt till massor av läsare från USA och Ryssland. Om jag normalt har så där kring 100 läsare på bloggen, eller registrerade sidvyer, som det heter så var antalet plötsligt uppe i 500, till och med 600, 700 för något enstaka inlägg. 
Jag vet om sedan tidigare att läsarna ökar när jag skriver om ridsport, vilket inte är så konstigt eftersom de inläggen även ofta får en trailer på facebook så att rid- och hästintresserade kan komma in hit till bloggen och läsa. Men nu, vad var det som lockade så många utländska läsare? Plötsligt var det tre gånger så många amerikanska läsare som svenska och de ryska var i paritet med svenskarna i antal.
Jag begrep ingenting. Men fortsatte skriva. Och så i förrgår sjunker antalet drastiskt igen. Alla de amerikanska och ryska läsarna försvann. Varför?
Vad var det som lockade dem? Var det ett ord jag använde som de alla hade i sina datorer och som med ett pling talade om för dem att nu finns det någon på jorden som skriver om detta något? Vilket var i så fall ordet? Var det häst? Ryttare? Fälttävlan? Tävling? Rida, red, ridit? Var det hinder, var det dressyr? Vad? Vad? Vad?
Eller var det ordet Sverige? Fjäril? Blomma? Smedstad? MC? Vår? Sommar? Kyrkan? Påsk? Linköping? Norrköping? Uppsala? Stockholm? Östergötland? 
Jag vet inte.

Inga kommentarer: