torsdag 11 maj 2017

Lite blandat i labyrinten

Bild: Jörgen Auer
Livet är en labyrint. Det gäller att kunna ta sig in och ut - och tolka alla signaler. Vad är det jag ser? När, var, hur och varför?
 
 Bild: Jörgen Auer
Mötesplats. Jaha, men hur ska vi mötas? Är det en invit? Låt oss ligga här.

 Bild: Jörgen Auer
Visst är våren på gång, den har bara tagit lite längre tid på sig än vanligt. Men snart är det nog grönt i den här skogen också.

 Bild: Jörgen Auer
Ser Sverige verkligen ut som i dina bloggbilder, frågades på min mail. Visst, sa jag. Den här bilden är till exempel tagen i Sverige. Så här ser Sverige ut. Just här i alla fall.

 Bild: Jörgen Auer
Det här är också en bild av Sverige. Och den svenska skogen. Samt ett jakttorn i Kinda.

 Bild: Jörgen Auer
Också Sverige. Också Kinda. Mjölsjön, mellan Mjölsefall och Hällingeberg.

 Bild: Jörgen Auer
Sverige. Norrköping. Bild tagen där gatorna Humpgatan, Nygatan och S:t Persgatan möts. I mitten av bilden sticker förra vattentornet upp, ritat av Werner Nortun 1903 och uppfört 1904. Men upprustat (nedrivet och uppbyggt på nytt i slutet av 1990-talet och numera innehållande studentbostäder  i 54 lägenheter i 13 våningar).

Bild: Jörgen Auer
Ännu högre är Linköpings domkyrka. 106 meter. Dessutom är den betydligt äldre. Troligtvis fanns det en träkyrka här på 1000-talet. En stenkyrka började byggas på 1100-talet och på 1300-talet blev kyrkan till sin nuvarande längd. Men byggandet fortsatte i några hundratals år till. Så sent som på 1800-talet fick tornet en nygotisk spira. Och på 1960-talet höjdes taket och östspiror återuppfördes. Även nu pågår renoveringar, som synes.
Källa: Corren.se

Inga kommentarer: