tisdag 22 augusti 2017

Ännu en gata tillryggalagd

 Bild ur dagens Mera
 Så här presenterades ännu en av "mina" gator. I dag Generalsgatan, som således finns i både Linköping och Norrköping. Gatorna presenteras i serien Gatuliv och publiceras i Correns och NT:s bilagor Mera Linköping respektive Mera Norrköping. Om jag inte minns fel så publicerades de fyra första gatorna i vanliga Corren (eller i dåvarande bilagan Paus) för att senare även publiceras i NT.  Nu går dock alla i Mera. Jag har hittills avverkat 19 av det 45-tal gator som begåvats med samma namn som en gata i grannstaden. Alla 45 kommer jag inte att göra, men nog finns det väl plats för ett par till?
De här har jag besökt: Drottninggatan, Hamngatan, Kompanigatan, Nygatan, Teatergatan, Söderleden, Industrigatan, Kungsgatan, Torggatan, Linnégatan, Kristinagatan, Fridtunagatan, Hagagatan, Repslagaregatan, S:t Persgatan, Tunnbindaregatan, Skolgatan, Egnahemsgatan, Generalsgatan. 

 Bild: Jörgen Auer
 På Generalsgatan i Linköping mötte jag den här glada kvartetten på dagliga verksamheten Unik Musik: Joakim Svartling, Stefan Årnfelt, Angelika Karlsson och Suleyman Yildiz. Så roligt det var att besöka dem och så glada de blev över att få besök! Suleyman fick i uppdrag att visa mig runt i lokalerna och det gjorde han perfekt. Tack, Suleyman! Och tack alla ni andra för att ni var så snälla mot mig. Heja LHC, Stefan. Och du Calle Lööf! Synd att du var ute på jobb, men vi fick ju en liten pratstund i alla fall.
Själv har jag fått ett så fint tack för min artikel av verksamhetschefen Jennie Ahlstrand att jag blir lite rörd. Och stolt. Jennie hette tidigare Eriksson i efternamn och blev vald till Årets Linköpingsbo 2009.

 Bild ur dagens Mera
I dagens Mera-tidningar skriver jag den här krönikan också. Om blodpudding, bland annat. Har du svårt att läsa den här så googla Mera Linköping, eller Mera Norrköping, klicka dig in på hemsidan, se en tidning till höger, klicka in där, vänta några sekunder och vips kan du bläddra dig fram med pilen till höger.

Inga kommentarer: