tisdag 29 augusti 2017

Vad hade jag i veckopeng?

Visst, det var så sant. Jag lovade ett barnbarn att ta en bild på den här uppställningen från veckopengen.se och skicka till hans föräldrar. Det har jag glömt. Tills nu. Nu visar jag den här på bloggen och hoppas att alla som läser här kommer ihåg hur det var att resonera med sina föräldrar om veckopeng. Det var inte lätt alla gånger.
Redan då ville man ha så mycket som möjligt och tyckte nog att man hade gjort sig förtjänt av lite mer. Åtminstone behövde man mer. Eller trodde sig behöva. Mest gick pengarna till godis. 
Vad hade jag i veckopeng?
Minns inte. Men det kan väl ha varit 2,50 i veckan till en början och kanske 5 kronor när jag var tio år. Men som sagt: jag minns inte, minns inga löner heller när jag började sommarjobba som 16-åring. Men vet att jag hade fem kronor om dan när jag så småningom gjorde min militärtjänstgöring. Det sas då att man alltid hade så mycket som ett cigarettpaket kostade. Ja, jag var rökare på den tiden.
Ja du, William. Du är tio år och 25 kronor är tydligen vad svenska barn enligt en undersökning får i genomsnitt per vecka. Det tycker jag låter både rimligt och skäligt.
Redan nästa år kan du få 35!




Inga kommentarer: