fredag 1 september 2023

Blött, blött och EM-guld!

Bild: Jörgen Auer
Fredagen fortsatte som natten. Vilket vill säga att dagen blev blöt. Så här såg jag världen i morse från plan 19 på US i Linköping.      

Bild: Jörgen Auer
På eftermiddagen såg det betydligt bättre ut. Lovande, rent av. I alla fall när den gyllene solen färgade himlen gulröd under gråa moln.

Bild via Svt
Gyllene medaljer plockade det svenska landslaget åt sig vid EM i hästhoppning i ett soligt Milano. En historisk seger eftersom det var Sveriges första lagguld i EM i sporten. Så nu är vi regerande olympiamästare, regerande världsmästare och regerande europamästare! Stort, tycker jag. Tyvärr missade jag Rolf-Göran Bengtsson, när jag via tv-n ville föreviga den svenska glädjen efteråt. Han höll på med efterarbetet efter att ha ridit felfritt. Henrik von Eckermann, Jens Fredricson och Wilma Hellström fick tjuvstarta guldfirandet utan den svenske åldermannen, 62.

Bild via Svt
För övrigt kan det bli fler svenska medaljer. Jens Fredricson på Markan Cosmopolit leder nämligen den individuella tävlingen som har final på söndag. Von Eckermann och Iliana har också medaljvittring på en sjätteplats.

Inga kommentarer: