fredag 22 september 2023

Får svårt att vinna gruppen

Bild via Svt2
Det började så bra för Sverige när Magdalena Eriksson efter  20 minuters spel nickade in 1-0 mot Spanien i Nations League. Men till slut stod spanjorskorna som segrare med 3-2, det sista målet inprickat på straff i sista sekunderna.
Sverige gjorde en bra första halvlek och skapade flera bra lägen, sämre andra mot de spanska världsmästarna. Som helhet tycker jag att det var en ganska trevlig fotbollsmatch, där dock Spanien var det bättre laget. Det svenska försvarsspelet imponerade inte på mig den här gången. Det var lite tamt, lite för försiktigt stå och titta när de tekniska motståndarna gång efter annan snirklade sig fram. Därtill var kvitteringsmålet till 1-1 en tavla av svenska målvakten Zecira Musovic.
"Nu måste vi verkligen vinna varje match som är kvar. Det är kniven mot strupen", sa svenska backen Nathalie Björn när hon pratade med Expressen om fortsättningen av Nations League som också fungerar som kval till OS i Paris nästa år. Utöver Spanien spelar också Italien och Schweiz i samma grupp som Sverige och att bli gruppsegrare är vad som gäller. Det finns fyra grupper i Nations League och gruppsegrarna gör upp om två OS-platser.