onsdag 6 september 2023

Brott och skratt

Bild via Svt
Hur roligt är det egentligen med stölder för miljardbelopp? Det undrar i alla fall jag efter att ha sett på Morgonstudion där programledarna Olivia Elander och Pia Herrera skrattade i kapp med Ann-Linn Guillou och Amina Adelai, producent respektive redaktör för en kommande dokumentärserie om Sveriges största konstkupper. Hahaha, så roligt. Tjuvar som sågar sig genom tak och arbetar till vardags som barnskötare eller banktjänsteman. Ja men, det är ju verkligen roligt. Eller?
Nej, att stjäla annans egendom är brottsligt och förtjänar straff - inte skratt. 

Bild via Svt Öst
Annat som irriterade på onsdagsmorgonen var utterskyltarna i Linköping. Så urbota fånigt. Vad är det för paragrafryttare på Transportstyrelsen som åkt förbi och reagerat? För inte kan det väl finnas en vanlig, vettig medborgare som irriterat sig på skyltarna i fråga och hört av sig till Transportstyrelsen? Nej, det tror jag inte på. Sådana människor bor inte i Östergötland. Vi vill inte ha dem här.
Tydligen är det så att endast varningsskyltar för älg, hjortdjur, ren, får, häst, ko och vildsvin får finnas. För de djuren kan vara farliga för trafiken.
Så jävla dumt. Jag vill påstå att varenda djur som kommer upp på vägen är en trafikfara eftersom de flesta av fordonsförarna bromsar in eller styr undan för framförvarande djur. Grävling, hund, katt, hare, ekorre, björn, varg, räv, lo. Och utter.
Jag håller gärna lägre hastighet där jag vet att det finns utter.

Inga kommentarer: