måndag 18 september 2023

Lite om renovering

Bild via TV8
Stugfixarna Norge har blivit ett av mina favoritprogram. I år, eller alltid? hittar jag det på TV8 (jag ser aldrig play-program utan alltid online). Hur som helst är det hur bra som helst och faktiskt roligt. Samt fixar man till hus i fantastiska lägen. Det här är en värmestuga för Glomfjord Alpincenter som under säsong 7, avsnitt sex renoveras.

Bild via TV8
Värmestugan var byggd i 70-talsstil och så tråkig att en renovering var högst önskvärd för Glomfjords invånare. Och resultatet blev kanon, som alltid när de norska stugfixarna ger sig i kast med uppgifterna. Det bör tilläggas att varje gång är stugor, hus, hytter som är så vackert belägna att man som tv-tittare kommer på sig själv att verkligen önska sig dit.

Bild via Svt
Nästan lika bra är ju det svenska programmet Det sitter i väggarna med byggnadsantikvarien Erika Åberg (fantastisk) och historikern Rickard Thunér, men jag tycker emellanåt att det kan vara vara lite väl långsamt. Men jag gillar idén att hon hjälper till med något i det besökta huset som ska göras i ordning, och han tar reda på husets och dess tidigare invånares historia.

Bild: Jörgen Auer
Om jag bara sett på tv i dag? Nej, nej. Jag var i Linköping i dag. Först sjukhusbesök och sedan god lunch på Cioccolata Bistro med syster Ami och Kalle Geisler. Bilden är dock från en liten bilresa på sena eftermiddagen. Bilden är tagen från en plats ganska nära Mörby Frälsegård och motivet är Uljebergs Säteri. Klickar man på bilden skymtar huset som jag hyr en lägenhet i, till vänster om ladugården. Och kan man tänka sig, där är jag och lägger ut det här inlägget kl 22:22.
För övrigt har också det här huset renoverats under sommaren. Dock inte av de norska stugfixarna.

Inga kommentarer: