onsdag 7 oktober 2009

För dåligt ljus

Bild: Jörgen Auer
Det här ljuset är för dåligt. I alla fall för fotboll i Champions league när det blir dags för Linköpings FC att spela nästa hemmamatch, returmötet i åttondelsfinalen mot Duisburg. Den matchen kommer att spelas på Idrottsparken i Norrköping i stället för på Folkungavallen i Linköping. Men det är då, det. Onsdagskvällens match mot Zürich, som däremot fick spelas i Linköping (och som började klockan 18) vanns klart och lätt med 3-0 inför 798 åskådare. Tilda Heimersson som var så bra senast i allsvenskan mot Djurgården var bra nu också. Ljus i mörkret, om man så får säga, var även Ida Brännström, och Mjölbytjejen Jonna Andersson. Den senares inhopp i andra halvlek var intressant.
Jag tror att hon gör mål inom sju minuter, sa jag. Men tog fel. 16-åriga Jonna behövde bara en minut innan hon trillade/trollade/rullade in 3-0. 2-0-målet gjorde Maria Karlsson.
I övrigt? Läs Corren, eller corren.se och texter av Christer Kustvik och Marcus Nyenger.
För resten: Kustvik åt två chipspåsar under andra halvlek och efter matchen gick han till McDonalds och köpte tre burgare. Han åt två och skulle ge bort den tredje, sa han. Jag gissar till Nyenger. Själv åkte jag hem.
PS. För den som inte har en aning så är byggnaden i mitten vattentornet som ligger på höjden intill Folkungavallen.