måndag 26 oktober 2009

Nog gick tjeckerna, alltid

Bild: Jörgen Auer
Fokusera, tjecker, go, ungefär så borde det betyda som står på banderollen som LHC-fansen på ståplats visade upp i Södertäljematchen i kväll. Och nog gick tjeckerna, alltid. Jaroslav Hlinka gjorde 2-0, och Jan Hlavac blev tvåmålsskytt när LHC utklassade ett svagt Södertälje med 8-1.
Här har Mikael Håkanson just gjort 1-0 efter 3.47 av första perioden bakom Björn Bjurling i SSK-kassen.
Här skymmer Andreas Jämtin nämnde Bjurling, dock utan mål som följd på det anfallet. Skotten vann LHC med 39-12 och det dröjde faktiskt 16 minuter innan Norrena fick ett ordentligt skott mot sig.
Fredrik Norrena hade som sagt en lugn kväll i LHC-målet, men gjorde ett par fenomenala benparader när Södertälje hade lite vittring i sin jakt på ytterligare reducering vid ställningen 3-1. Totalt sett var det uppvisning av LHC - och Hlavac och Hlinka precis så bra som många hoppats. Ändå hade de precis anlänt och inte ens tränat med LHC.
Så vad månde bliva? Och varför var Södertälje så erbarmligt svagt i just den här matchen?