lördag 17 oktober 2009

Modo är illa ute, men...

Linköpings HC tog första bortasegern när laget idag besegrade Modo i Örnsköldsvik med 3-1 efter mål av Daniel Fernholm, Mikael Håkanson och Joakim Eriksson. Vad ska man säga om det? Ja, det var väl bra. Synd dock om Modo som har startat elitserien så illa och som har akuta ekonomiska problem, men med mångmiljonären Peter Forsberg i organisationen, och boende i kommunen ska det nog lösa sig. Dessutom lär väl även andra penningstarka före detta, och nuvarande stjärnor med Modo-anknytning kunna hjälpa till: tvillingarna Sedin, Peter Sundström, Markus Näslund.
Så inte lär det gå åt skogen för Modo.
För övrigt är just skogen bakgrunden till namnet Modo som kommer från Mo och Domsjö AB som en stor skogskoncern hette fram till år 2000 då det blev Holmen AB. Bakom Mo och Domsjö låg från början sågverk i lilla Mo utanför Örnsköldsvik och senare också i Domsjö.
Hockeyklubben Modo var från början en idrottsförening som hette Alfredshems IK och som bytte namn 1963 till Modo AIK och som sedan 1987 delades upp i Modo HK (Hockey) och Modo FF (fotboll).
Frågan är hur mycket Holmen AB och andra sponsorer är beredda att satsa på hockeyföreningen? Och hur gör Peter Forsberg?

Inga kommentarer: