måndag 10 maj 2010

Olika nattkvarter

Jag ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på dessa "klipp" ur Corren 10 maj 1910. De handlar hur som helst om en väldigt berusad man som gick ordentligt fel och på sin väg in i en båt
gick in via skorstenen och fastnade. Det kommer mig att tänka på två händelser i Linköping av senare modell: Den ena var en frusen och berusad man som på 90-talet tog sig in i ett hus i Valla och somnade. De som bodde i huset hittade honom liggande uppe på oljepannan!
Den andra inträffade på Corren på 80-talet: En dag när Lisbeth Dackegård skulle åka hem på natten satte hon sig i sin bil, startade, rättade till backspegeln, och upptäckte ett par ben i backspegeln. Det låg någon i kombibilens bagagedel! Hon skrek till och lämnade med blixtens hastighet bilen och gick tillbaka upp till redaktionen för att hämta några som kunde hjälpa henne. Jag var en bland dem (tror att vi var fyra-fem). I bilen låg en synnerligen berusad yngling, en militär från I 4 eller T 1, som trodde sig vara hemma på logementet, sluddrade han. Hur som helst, nattredaktionens Lars-Erik Larsson beordrade uppställning: och ynglingen försökte så gott han kunde räta upp sig, stod och svajade på Correns gård, innan han fick marschorder och gav sig iväg uppför Badhusgatan där han behövde hela gatans bredd för att ta sig fram.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha uppställning! Roligt :)
/Martin