fredag 14 maj 2010

Trevligt i Väderstad, men...

Bild: Jörgen Auer
Hemkommen från Åtvidaberg upphörde regnet. Vi åker en sväng åt andra hållet före klockan 17, sa vi och räknade med att hinna åtminstone två konstnärsbesök kring Omberg. Det gjorde vi också. Fast båda var på samma ställe. I Väderstad där Eva Vogel-Rödin och Morgan Johansson huserar.
- Välkommen tillbaka, sa Morgan som mindes mitt besök förra året.
- Jag tyckte väl det var du, sa Eva när jag skrev mitt namn i ett konstlotteri.
Eva berättade villigt och glatt om sin upptäcktsresa i eget landskap, det vill säga foto/broderier av sitt eget ansikte - ett foto om dagen under ett års tid. Intressant att ta del av hennes tankegångar kring arbete och metod.
Bild: Jörgen Auer
Och Morgan hade absolut ingenting emot att fotas vid en av hans fantastiska målningar. Här står han framför Storlommar, ett motiv han fann i en Värmlandssjö för något år sedan.
- Jag dokumenterar vardagen och tecknar och målar där jag befinner mig, sa han.
Bild: Jörgen Auer
Efter det blev det dags för mat på Centralkrogen i Väderstad. Vi käkade strömming vid vårt premiärbesök och det var otroligt gott (högsta betyg, kocken!) och trivsamt att jag alldeles glömde bort att ta bild på tallriken och maten.
Bild: Jörgen Auer
Fast kanske glömde jag det för att jag fick reda på (tack för erkännandet A L) att vår bil blivit påkörd och skulle behöva vård. Som tur var den ännu i kördugligt skick, men skadorna kommer att kräva verkstadsbesök. KIA-verkstaden kommer att få ett samtal.
Till sist: Konstrundorna - både Ombergs och Åtvidabergs fortsätter över helgen. Besök dem gärna - det finns så många begåvade konstnärer där ute. De väntar på er.

Inga kommentarer: