torsdag 21 oktober 2010

Fredagens Cnorren

Nedan följer fredagens Corren-krönika Cnorren.


Vad ska Brynäs med snö till?

Jajamen, nu kommer vintern. Det ser jag på ett pressmeddelande. Men jag läser fel.

"Kylan har landat i Brynäs och i morse visade termometern –10 grader. Det betyder att vårt automatiska snösystem har startat."

Vad ska Brynäs med snö till, tänker jag och ser framför mig hur ismaskinerna får komma in på isen flera gånger under match i Gavlerinken. Kan det vara ett nytt sätt att i lugn och ro få hockeytruppen att ladda om under matcherna? En extra skrapning per period, det ger mycket vila och många taktiska drag.

Jag tänker på hur ishockey en gång var. När alla matcher spelades utomhus. När örsnibbar och näsor vitnade på såväl spelare som publik. När man byltade på sig för att gå på hockey och alltid köpte varm korv i pauserna och drack varm buljong, eller kaffe. När man huttrande efter promenaden till matchen älskade att knö in sig bland alla de andra tusentals ståplatsåskådarna för att söka värmen i den täta gemenskapen. Sittplats fanns inte ens. Och utandningsluften var rökpelare som alla rökares och inandningsluften fylld av nikotin. Hur man än flyttade sig fanns det alltid en rökare i närheten och alltid blåste röken åt mitt håll. Fast ibland luktade den gott. Då var det piprök. Fötterna frös man mest om, även om alla försökte hålla igång dem och stod och stampade. Gick man förbi en hockeyplan kunde man höra pucken slå mot sargen, skridskornas skär, klubbornas klapprande, publikens tjut, och så stampet från fötterna.

"I går sattes snösystemet igång i Amundsbacken, Storbacken och Nordsjöbacken", aha, det står inte Brynäs, utan Branäs.

Inga kommentarer: