lördag 9 oktober 2010

Imponerande av Abdullah

Arkivbild februari 2010: Jörgen Auer

Så häftigt att saudiern Abdullah al Sharbatly gått till VM-final i hoppning. Jag skrev om honom när han vann Göteborgs Grand Prix i februari, där bilden också togs. Då var han en jättesensation som de andra ryttarna inte riktigt tog på allvar. Det får de göra nu efter att han tagit en av de fyra tätplatserna som innebär final i Kentucky-VM. De andra tog Eric Lamaze/Hickstead, Kanada; Philippe le Jeune/ Vigo dArsouilles, Belgien, 4,11; och Rodrigo Pessoa/ HH Rebozo, Brasilien. Abdullah al Sharbatly red Seldana di Campalto.

I Göteborg red han Frodo och sa efter den segern: Jag ska satsa stenhårt på ridningen och bli en av de bästa. Jag ska bara köpa en bra häst, sen ska jag satsa på att vinna OS-guld.

Kaxigt? Visst. Men Abdullah levererar redan med den nya hästen och är i VM-final. Minst sagt imponerande. Rolf-Göran Bengtsson kom sexa, Malin Baryard-Johnsson kom inte ens till start i semifinalens andra omgång (men var nöjd ändå med den hoppning hennes häst Actrise presterat. Helena Lundbäck var inte alls nöjd, men kan ändå känna sig stolt över att fortfarande vara bästa svenska ryttare genom tiderna i VM eftersom hon gick till final och blev fyra i Jerez 2002.

Inga kommentarer: