måndag 8 april 2024

Om leenden och Abstreiter

Bild: Jörgen Auer
Värmen kommer, värmen kommer! Orden ljöd från hus till hus och spred sig med blixtens hastighet och ur alla dörrar och portar strömmade människor som såg annorlunda ut än dagen före. De log.
De log åt varandra, de log åt främlingar, de log åt våren och vände huvudena mot solen och sa allihop samma sak: mm, så skönt.

Bild via Kunskapskanalen
En som hade all anledning att le i dag var Sandra Abstreiter. Vem är det? Jo, så heter Tysklands ishockeymålvakt i pågående dam-VM i USA. Hon var strålande bra och höll målet rent mot Sverige i måndagens match som de disciplinerade och försvarsstarka tyskorna vann med 1-0.
Därmed står det klart att Tyskland vinner b-gruppen och är klart för kvartsfinal. Det är Sverige också, men i och med förlusten i dag får svenskorna betydligt svårare att gå längre än så i turneringen. För nu väntar USA eller Kanada i kvarten på torsdag. Hade Sverige vunnit mot Tyskland, ja då skulle det ha blivit tyskorna som ställs mot någon av de två världsgiganterna. Troligen blir det inte riktigt lika svåra Tjeckien i stället.
Varför skriver jag om den här matchen? Enkelt. För att jag såg den och tyckte att den var bra. Särskilt Sandra Abstreiter. Det ska sägas att den 25-åriga tyskan i år spelar i PWHL (Professional Womens Hockey League för Ottawa. Även den svenska målvakten Emma Söderberg hör hemma i proffsligan på andra sidan Atlanten och spelar för Boston.

Inga kommentarer: