lördag 6 april 2024

Waterloo - 50 år senare

Bild via Svt
Tiden går och ABBA består. I dag 6 april är det 50 år sedan Sverige och ABBA vann Eurovisionsschlagerfinalen med Waterloo. Ska man säga grattis? Ja, grattis. Fast de fyra Agneta, Benny, Björn och Anni-Frid fanns inte med på scenen i jubileet. Det behövs liksom inte. Deras musik säljer ändå fortfarande och är populär världen över.

Bild via Svt
Jag som var med på den tiden, nej, inte i ABBA, men i livet, tycker att det blev en fin hyllning från Cirkus i Stockholm. Naturligtvis fanns svenska kungaparet i publiken och lika självklart att Dancing Queen var ett av kvällens höjdarnummer. Låten framfördes första gången av ABBA i en tv-gala 18 juni 1976, kvällen före det svenska kungliga bröllopet mellan Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath.

Bild via TV4
Tidigare på lördagen såg jag Hockeylördag
i fyran, vilket var liktydigt med första semifinalen mellan Skellefteå och Frölunda. En match med härlig inramning och som såg hemmalaget Skellefteå som segrare efter 5-2.

Bild via TV4
 Efter fyra insläppta bytte gästerna ut landslagsmålvakten Lasse Johansson som på bilden överlistas av Matins Dzierkals till 4-2.

Inga kommentarer: