torsdag 11 juli 2024

Minne av en onsdag

Bild: Jörgen Auer
Vad minns man bäst från onsdagen? Många kommer nog minnas det rikliga regnande med blixt och dunder som drog över inte bara Östergötland, utan även hela Götaland och en bra bit upp i Svealand.. I radio hörde jag att blixtarna sträckte sig över ett område från Tyskland och hela 63 mil upp över Sverige, till Hagfors i Värmland.

Bild: Jörgen Auer
Jag minns timmarna innan ovädret brakade loss. Då var det varmt och skönt och jag var i skogen och plockade kantareller tillsammans med Sandra, som jag är ingift morbror till. Fast hon och hennes systrar Sofia och Susanna kallar mig inte morbror. Nej, jag är Jörgen.

Bild: Sandra Thunholm
Hittade vi svamp, då? Visst gjorde vi. Ganska mycket, faktiskt. När vi väl passerat alla hinder i form av stormfälld skog och ris i mängder så fanns de gyllene kantarellerna där. Ungefär som om de bara stod och väntade på att bli plockade. 
Mer från skogen: ovanligt nog var där både mygg- och flugfritt. 
Mer: För mig var det riktigt svårt i skogen. Min sjukdom med tillhörande cytostatika gör mig svag och åldern har börjat ta ut sin rätt. Jag får balansproblem av att bara lyfta fötterna över rötter och stenar. Ack ja.


Inga kommentarer: