tisdag 2 juli 2024

Perfekt i Berg och Vreta

Bild: Jörgen Auer
Gästade Bergs slussar under måndagen. Jätteskönt väder, rentav det bästa hittills i sommar. Fast det berodde kanske på att jag hade trevligt sällskap i form av min före detta arbetskamar på Corren, Maria Landqvist. Nej, det är inte vi som sitter i båt på bilden. Det är några tyskar. Som ni säkert förstår så ljuger bilden en hel del. Så nära Berg ligger inte Linköping i verkligheten. Kameran ljuger och trycker ihop bilden. Men det gör ingenting. Domkyrkan syns ju.

Bild: Jörgen Auer
Tyskar sa jag och det fanns gott om dem i vattnet. Här en båt från Bremen och en från Hamburg på väg uppför slusstrappan.

Bild: Jörgen Auer
Men här kommer en svensk på väg åt andra hållet. Ute på kryssning, kanske? Var vi var då? Kanalkrogen.

Bild: Jörgen Auer
Det är några år sedan jag senast var i Bergs slussar och jag hade glömt bort att det är så trevligt att vara där. Båtar och folk i rörelse. 

Bild: Maria Landqvist
Det var länge sedan som jag besökte Vreta kloster kyrka. Men eftersom den är belägen i Berg eller alldeles intill var det passande att ta tillfället i akt. Mia tog den här skapliga bilden på sin gamle vän. I klosterträdgården, tror jag. Tack.

Bild: Jörgen Auer
Och jag tog den här på kyrkan. Därinne repeterades inför kvällens klassiska konsert Bach bjuder in Franz Schubert. Anderbergkvartetten kommer att delta, liksom Mats Falsjö på orgel. Vad vi hörde lite av under vår rundvandring var Gösta Nylund som på piano ackompanjerade barytonsångaren Joakim Hultén som sjöng så...

Bild: Jörgen Auer
...hela kyrkan skalv. Jag hittade ett valv med fönster så fina och kände mig tvingad (jo, det är sant) att ta en bild där också. Sådana fönster kan jag tänka mig att ha.

Bild: Jörgen Auer
Som sagt: en mycket trevlig dag och i perfekt sommarväder. Inte för varmt, inte för blåsigt. Lagom.

Inga kommentarer: