söndag 17 mars 2019

Inget guldjubel i Stångebro

 Bild: Jörgen Auer
Guldfesten kom av sig. Ja, det gick inte så som hemmalaget Linköpings HC hade tänkt sig och som huvudparten av de 2875 åskådarna i Stångebrohallen hade hoppats. I händelse av vinst i den tredje SM-finalen mot gästande Luleå Hockey hade nämligen Linköping tagit hem SM-guldet efter tre raka segrar i finalserien som består av fem matcher. I stället vann således Luleå, välförtjänt ska sägas, efter siffrorna 1-5 (1-2, 0-1, 0-2).

 Bild: Jörgen Auer
LHC som spelat så övertygande i de två inledande matcherna nådde inte upp till samma höjder nu. Därtill uppträdde Luleå mycket mera bestämt och aggressivt än tidigare och vårdade passningarna på ett helt annat sätt än i de två förlustmatcherna. Lite snopet kändes det allt för den stora hemmapubliken när det var dukat för guldfest i Stångebrohallen och de kommit i så stora mängder för att heja fram de sina. 

Bild: Jörgen Auer
Men Luleå var som sagt väldigt bra. Landslagsmålvakten Sara Grahn, världsbacken Jenni Hiirikoski, spelgeniet Michelle Karvinen, Petra Nieminen med flera var riktigt, riktigt bra. Det var det många som var i LHC också, Sidney Morin inte minst, men laget kom inte upp i samma nivå som tidigare.
Som helhet var det dock, precis som de två första finalmatcherna, en väldigt bra ishockeymatch. Tack för den.
Den fjärde finalen spelas på onsdag, vinner Linköping är serien slut och SM-guldet ska hem till Östergötland. Vinner Luleå så kvitterar laget matchserien till 2-2 och då spelas en femte final på torsdag. I Luleå då också.

Inga kommentarer: