torsdag 28 mars 2019

Undrar vad Flisan tänkte?

Bild: Jörgen Auer
Det var värst vad jag springer på Smedstad ridsportcenter! Här var jag ju häromdan. Visserligen inte inne då, utan utomhus för att träffa Åsa Murhed som lämnat ett förslag till Linköpings kommun angående utökade hagmarker - och nyttjande av gräsytor - för centrets många hästar (60). I dag dock, var jag där bara för att ta en fika. Det är inte så känt bland allmänheten, men vi alla får gå hit och fika om vi vill. Billigt är det också. Och fint. Har man tur kan man få se någon rida, också.

 Bild: Jörgen Auer
Sån tur hade inte jag i dag. Men uppifrån fiket såg jag en häst. Och den såg mig.

Bild: Jörgen Auer
Var sjutton har jag sett honom, såg det ut som hästen tänkte. Eller om den blev fikasugen, den också.

Bild: Jörgen Auer
Undrar vad den heter, tänkte jag och fick veta att den heter Flisan och ägs av Annelie Andersson. Det var emellertid inte hon som kom in och hämtade Flisan, utan Carolina Witell. Det berättade Emma Tilly som är ridlärare på Smedstad.

Bild: Jörgen Auer
På baksidan av ridhuset låg två solbadare. Undrar vilka det är, tänkte jag och messade Emma på nytt. Det är ponnyn Bobby och vår nyinköpta stora häst, Brille, blev svaret. Tack, Emma.

 
 Bild: Jörgen Auer
Jag hade ställt bilen vid Smedstad dammar och på återvägen fick jag se när de här två kniporna lyfte. Hur de sprang igång och hur vattnet skvätte som vid ett "smörgåskast".

Bild: Jörgen Auer
Vart skulle de? Inte så långt, kan jag berätta. En kort sväng från en damm till en annan.

 Bild: Jörgen Auer
Själv gick jag en sväng till i området. Tittade på mäktiga ekar. Och ett rött staket. Det var vid kolonilotterna.

Bild: Jörgen Auer
Det här är en bra sak i den här delen av eklandskapet. Vid Smedstad dammar finns nämligen en toalett. En välkommen vän i nöden. Den har räddat mig vid fler än ett tillfälle. Å andra sidan är det alls inte långt till ridsportcentret. 

Bild: Jörgen Auer
Så här nära dammområdet ligger det hösten 2016 invigda Smedstad ridsportcenter.

Bild: Jörgen Auer
Och för att återknyta till Åsa Murhed och hennes förslag om utökade hagmarker. Här är en sådan, mellan Haningeleden och ridcentret.

Inga kommentarer: