tisdag 12 mars 2019

Lite till om Ghassan

Bild: Jörgen Auer
Här är Ghassan Al Housen igen. I stallet på Staby Gårds ridcenter i Linköping, på andra sidan E4-an från Tallboda sett och med Gärstadverken som granne. Där jobbar 33-årige Ghassan som beridare hos Sofia Bengtsberg och stortrivs såväl med hästarna Mirca Iriz och Cindy som jobbet. Anläggningen är helt perfekt, menar Ghassan som porträtteras i dagens östgötamedia, alltså i Corren, NT, MVT. På den av mig 2011 skapade ridsportserien Ryktbart.

I dagens Corren
Och så här ser det ut i dagens Corren. Om Ghassan kan vidare sägas att han tidigare i Sverige bland andra har arbetat på Loviseholm för Arnold Assarsson och Elin Jansson. Innan han kom till Sverige 2014 arbetade han som ridlärare i Dubai. Men han är född och uppvuxen i Syrien där han bodde i Homs innan demonstrationerna där startade 2011 och inbördeskriget drog igång. Fram till dess drev han en textilfabrik som huvudsakligen tillverkade jeans. Hästintresse har han haft sedan barnsben och han har tävlat mycket i sitt hemland, inte minst under militärtjänstgöringen! 2005-2007 när han fick jobba med hästar och även tävla dem. 
Att det är några kakor på bild beror på att han bjöd på det när vi fikade. Baklava, heter de och är populära över stora delar av arabvärlden och mellersta östern. Wikipedia berättar att de består av filodeg med honung och nötter, såsom hackade valnötter, mandlar eller pistaschnötter. I de jag fick smaka var det pistaschnötter. Goda.

Inga kommentarer: