tisdag 20 april 2010

Fint besök på Ekbacken

Bild: Jörgen Auer
Det här är självaste Bumba. Visst, Jan-Erik "Bumba" Lindqvist i egen hög person. Samme Bumba som 1957 startade Trio me' Bumba, en orkester som håller än och som är ute och spelar två veckor i månaden. De spelar på äldreboenden och på färjor, Ålandsfärjan Birger Jarl har haft den äran flera gånger och ska få den snart igen, berättade Bumba medan han kånkade på grejer som skulle med in till äldreboendet Ekbacken i Linköping.
Bild: Jörgen Auer
Ett 70-tal pensionärer på Ekbacken plus personal fanns i publiken som levde med i de gamla låtarna. Öppningslåt var förstås den sång som mest förknippas med gruppen: Man ska leva för varandra. Bild: Jörgen Auer
Efter den brakade trion Bertil Lindblom, Bumba själv, och Rolf Larsson loss med Gamle Svarten, Gulli-Gullan, och Spel-Olles gånglåt, och mycket mer. Alla boende verkade trivas och det syntes att de mindes ett och annat från förr. Margaretha Gustavsson sa att musiken var jättebra och rolig och höll med om att man minns så mycket när man hör låtarna. Och Ingeborg Ringkvist talade för både sig och maken Kalle när hon berättade om gamla tider, till med från tiden före Trio me' Bumba: Du må tro att vi var ute och dansade mycket förr, när vi var unga. Jag bodde i Nykil, i Näverdal, Nykil, och vi cyklade alltid till olika dansbanor ikring. Det kunde allt hända att vi cyklade tre mil bara för att få dansa, sa hon.

Inga kommentarer: