torsdag 1 april 2010

Påskfundering

Jag tror på en härlig avslutning, på guld och gröna skogar, på att LVC tar guld i volleyboll, att LFC gör det samma i fotboll, men jag tror inte på ett tredje. Jag svär i kyrkan och vågar säga att jag inte tror på LHC.
Men det är mer en känsla, och för att jag är trött på skitsnack.
Före matchen mot Djurgården hette det: vi har spelat oss i form mot Frölunda och har en vinnande trend, Djurgården har vilat en vecka, det måste tala för oss.
Efteråt, när Djurgården vunnit med 3-1 i Linköping: Vi var trötta efter att ha spelat så många tuffa matcher mot Frölunda, medan Djurgården hade fördel av att ha vilat.
Vad hade sagts om LHC vunnit? Vi hade lite fördel av att vi hållit igång?
Å andra sidan är det alltid så här lagen och spelarna säger. Pressen ligger konstigt nog alltid på det andra laget. Och så säger båda de lag som möts. Skit samma om ett lag har vunnit 118 matcher i rad och det andra förlorat 118. Pressen ligger på dem nu, vi kan gå ut och spela helt utan press. Ska bli intressant att höra vem pressen ligger på nu inför andra matchen. Djurgården säger säkert att den ligger på LHC, och LHC säger att den ligger på Djurgården. En annan sak jag länge undrat över. Om nu alla lag vet om att Magnus Johanssons skott alltid innebär målchans (även om han skjuter utanför), varför går inte motståndarna ut och tar bort honom. Eller Tony Mårtensson? Finns det en hederskodex att vissa spelare rör man inte, bara för att de är så bra spelare och trevliga killar? Ungefär som när Wayne Gretzky knappt aldrig fick en tackling. Jag bara undrar. För övrigt tror jag att Hardy Nilsson är fan så mycket bättre taktiker än Lener.

Inga kommentarer: