torsdag 22 mars 2012

Enström bäst på isen i SM-semi

Bild: Jörgen Auer
Tre glada Modoiter mot LHC i SM-semifinal 1: Erika Grahm (17), Sandra Halldén, och bakom dem Ida Sansell. Modo vann med 6-3 i Cloetta center, retur på lördag i Örnsköldsvik där också en eventuell tredje match spelas.
Hemmalaget kämpade på och stod i, som Jenni Asserholt här, men hittade aldrig in i något vidare bra spel. Dessutom var det hel del slarv och flera missade jättefina lägen.
Fast det är klart, Valentina Lizana i Modomålet agerade väldigt stabilt matchen igenom. LHC matchade först Sabina Eriksson i mål och hon hade problem med Modos vassa skyttar. 11 minuter in på andra perioden, vid ställningen 2-4 kom Kamilla Lund Nielsen in i hemmamålet och hon verkade något säkrare för dagen.
Bäst på isen var utan tvekan den här tjejen, landslagsforwarden Tina Enström. Tina som även har spelat i LHC styrde det mesta.
Denise Altmann, LHC:s skyttedrottning och poängdito gjorde ett mål, men erkände själv efteråt att hon också missade flera bra lägen. Hur som helst så har hon spelat färdigt i LHC för i år, och missar returen och eventuell tredje semifinal - detta eftersom hon redan i dag, fredag, flyger till Lettland för att delta i B-VM med sitt landslag Österrike. Första matchen redan på söndag, mot Norge och lagkamraten i LHC, Ingvild Farstad.
Ur träningsdagboken: Vilodag.