måndag 12 mars 2012

Vilken är signaturen?


Nej, nu orkar jag inte sitta här längre och göra ingenting. Jag vill träna, men känner att jag ännu är för mätt. Så vad gör man då? Väntar? Ja, men då blir ju klockan alldeles för mycket. Jag vill inte träna klockan nio i ikväll. Så... Äh, nu går jag och lägger mig i plankan en kvart! Kombinerar vila med träning och när jag väl gjort det är jag nog igång och kan lyfta en hantel en stund och sparka lite med benen.
Vad? I dag?
Jo, vi var i Boxholm en stund på Vänner emellan. Jag köpte två böcker och en tavla. Den senare föreställer ett Söderköpingsmotiv, vid Söderköpings Brunn. Men vem är konstnären? Signaturen säger... ja vad? SG Lson83, eller nåt. Vad kan det stå? Dyr? Njae, 150 kronor. Jag tycker den är fin, annars hade jag inte köpt den.
Kan det stå SG Pson?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ger du för en äkta Henning Hougaard? Köpenhamnaren du vet. Tavlan som är rätt stor visar en hare vid en gärdesgård

jcp

Auer sa...

Åh, en Hougaard. Men sa du Henning? Inte Sören? Njae, då får det nog vara. Sören hade jag nog kunnat betala en hel del för. Men inte mer än 4 000.

Chief of Arts
Citylife
Linkoping
J. Auer

Auer sa...

OBS!

Har nog hittat signaturen.
Det står antagligen Stig Sson, det vill säga Stig Svensson som gjorde ett flertal teckningar av Storån och Söderköping och även hade sina bilder med i minst en bok - Åpromenad (tillsammans med Marja Bergström) 1974.