torsdag 15 juni 2017

En torsdag i Mantorp

 
 Bild: Jörgen Auer
 När vallmon blommar i Mantorp, ja då vet jag att det är sommar.

 Bild: Jörgen Auer
Jag tror nästan att jag fotar vallmo tillsammans med blåklint varje sommar. Antagligen tycker jag att de är fina tillsammans. Gör jag det? Ja.

 Bild: Jörgen Auer
Lite typisk Mantorpsbild. Landsbygd. Jag skulle nästan kunna kalla den dagens Mantorpsbild. Fast det kan jag ju säga om alla i det här inlägget eftersom de är tagna på dagens långpromenad.

 Bild: Jörgen Auer
Gullregn, det är fint det.

 Bild: Jörgen Auer
Vid Mantorptravet, utanför hästkliniken, träffade jag Elin Andersson från Stall Hästkullen i Falerum. Hon var där för att veterinärbesiktiga hästen Evelyn (född 2008) som ska säljas. Evelyn som vunnit två klasser på Norrköping horse show (130 cm i maj) har sålts till en familj i Stockholm. Stall Hästkullen gör ett "hästjobb" och rider in massor av hästar. Och säljer. Förra året sålde stallet 160 hästar!

 Bild: Jörgen Auer
Mötte även den här flygande maskinen som landade på en prästkrage och gjorde vad den skulle. Visst är det väl en spyfluga? I så fall kan jag tillägga vad Allt om vetenskap skriver om den. Nämligen att den heter spyfluga för att den saknar käkar och därför äter på annat sätt, nämligen genom att spy upp, eller snarare spruta matsmältningsvätska på, lått oss säga en köttbit. Vätskan gör att köttet löses upp och då kan flugan suga i sig näring. En fiffig typ, således, den där spyflugan.

 Bild: Jörgen Auer
Oj, vilken midsommarbukett!

 Bild: Jörgen Auer
Livet på en pinne? Ja, kanske det. Kan undras vad pilfinken funderar på: få se nu, vad ska jag göra nu? Flyga över de där grässtråna där borta och leta efter nåt att äta, eller ut på gatan längre bort och skutta omkring, eller in till huset med det dukade bordet? Oj, nu kommer den där med kameran.

 Bild: Jörgen Auer
Jag gillar när det byggs nytt i Mantorp. Som här i Olofstorp.

 Bild: Jörgen Auer
Det känns bra att bo i ett samhälle som växer. Framåtanda. Go, Mantorp, go.

Bild: Jörgen Auer
Men man måste ta hand om det gamla också. Även gamla träd och ris. Därför kom en bil i dag och hämtade upplaget på Lövskogsvägen. Det har legat där länge nu, skönt att bli av med det. Allt blev till flis, vilket skedde till ett ljud som skar genom stora delar av Mantorp. Och bortifrån Mantorp Park skrek  racerbilarnas motorer och däck. Det var torsdag förmiddag, det.

Inga kommentarer: