lördag 10 juni 2017

Killarna i trädet

 Bild: Jörgen Auer
Jag har varit i Uppsala ett par dagar, men gjorde en avstickare till Sigtuna i dag för lunch. Tog en kortare promenad också i solskenet invid Mälaren och blev minst sagt förvånad när ett gäng ungdomar, så många att de kunde vara ett mindre fotbollslag, var uppflugna i ett träd utmed Strandpromenaden. Nja, inte alla, en av dem kom springande med en boll.

 Bild: Jörgen Auer
Idrottsungdomar var det, visade det sig, men det stod Järfälla Orienteringsklubb på ryggen på dem. Hade de en kontroll i trädet? Nej, de skojade lite innan start i en sprintorientering inne i stan.

Bild: Jörgen Auer
Det visade sig vara en tävling vid namn Slottssprinten och deltagarna "gjorde stan" på orienterarvis, vilket vill säga att de letade reda på rödvita orienteringsskärmar. När de inte satt här utmed promenaden och bytte om eller väntade på start. De flesta deltagarna kom från Stockholmsklubbar och föreningar i Uppland och Sörmland, men jag noterade även att några från Falkenberg och Kungälv var med liksom löpare från England och Litauen. På den blå klubbflaggan närmast står det IF Thor, vilken hör hemma i Uppsala. Vilka jag hejade på? Killarna i trädet.

Inga kommentarer: