torsdag 22 juni 2017

Lite dan före dan

 Bild: Jörgen Auer
Torsdag. Dan före midsommarafton. Har inget att göra. Jo, jag åker och slänger skräp. Sorterar som man ska, papper, plast, glas och metall. Det känns bra att slänga. Tar med en City Gross-papperspåse gräs! också. Samt åker en runda, bara för att. Åker förbi Veta skola och tar höger i Spångsholmskorset mot Gottlösa. Stannar till och tittar en stund på trafiken på E4 och är glad att jag inte behöver ge mig ut där.

 Bild: Jörgen Auer
En grupp svartvita hästar, Tinker? (en hästras som härstammar från Irland och är känd för sitt lugna temperament) ser ut att stå och diskutera. Är det midsommar som planeras? Hur tänker de då? "Ska vi beta där borta i morgon, tycker ni. Eller där? Eller på andra sidan staketet? Det är inte bara grönare gräs där, det är starkare också".

Bild: Jörgen Auer 
Sen tar jag Skänningevägen mot Mantorp. Svänger upp till vänster vid Circle K-macken och kör en bit innan jag vänder och åker tillbaka. Ser en häst igen. Vilket inte är så konstigt. Jag är ju i Östergötlands hästcentrum Mantorp.

 Bild: Jörgen Auer
Och bilden tas vid Uljebergs säteri där det finns en träningsbana alldeles intill vägen jag åker på, som naturligt nog heter Uljebergsvägen här.

Bild: Jörgen Auer
Jag har åkt färdigt för i dag och passar på att ta en selfie i bilen. Jag åker ju omkring så mycket i Östergötland så det är klart att jag måste ha en profilbild i bilen på Facebook. Här är den.
Trevlig midsommar! Och ta det mycket försiktigt i trafiken.

Inga kommentarer: