onsdag 14 juni 2017

Här kommer mera om Givetorp

 
 Bild: Jörgen Auer
Det här är Annika Elg på Givetorp, söder om Väderstad. Annika jobbar i familjeföretaget Givetorp Equestrian AB som satsar på en träningsbana för fälttävlan samt gästboende och hästavel. Annika kan fälttävlan efter flera år som grenansvarig för just fälttävlan på Svenska Ridsportförbundet. Samt flera år som pressansvarig på Duseborgs fina och stora tävlingar på 90-talet.

 Bild: Jörgen Auer
Jag besökte naturskönt belägna Givetorp förra veckan och hade turen få se en träning för Pernilla Bjuhr, känd fälttävlansryttare och B-tränare som efter flyttning från Kottebo vid Drögen numera är granne med Givetorp (tio minuters ridväg bort).

Bild: Jörgen Auer
Här är det Erik Hedgren som hoppar under Pernillas "lupp" och det ser ju ut att gå bra. Men så känner också Erik väl till banan. Det är nämligen han och hans sambo Elin Elg som har byggt banan. Elin är brorsdotter till Annika och såväl Elin som Erik tänker flytta till Givetorp om några år när studierna i Stockholm är klara.

 Bild: Jörgen Auer
Inbäddade i den djupaste grönska bor Annika och sambon Conny Ekman. Trakten är mycket idyllisk och inte så många kilometer från Givetorp finns naturreservatet Sättra ängar.

 Bild: Jörgen Auer
Det här är lite av framtiden på gården. I alla fall vad aveln beträffar. Det är de två ettåringarna Elliot och Eddie som går och betar.

 Ur Corren 14 juni
Corren presenterade reportaget snyggt, tycker jag. Med den här bilden på Erik och Elin på B-ettan.

Ur Corren 14 juni
Och med det niospaltiga upplägget inne i tidningen. Att jag sen hade problem med färgerna på bilderna är en annan sak. Jag hoppas att personerna på bilderna inte blir allt för nedstämda av det, utan kastar sig in i Givetorpsprojektet med tillförsikt. Jag ger mig den på att det om fem år, eller snabbare än så, står ett ridhus på gården, med bostadsdel. Och att företaget blomstrar. Lycka till, Annika och ni andra.
Sedan måste jag ju tacka Lena för de goda bullarna. Kan man få receptet?

Inga kommentarer: