tisdag 13 juni 2017

Lite andrum i dysterheten

 Bild: Jörgen Auer
Efter måndagens mörka himmel över Mantorp och nyheten om det tragiska dubbelmordet gick även tisdagen i dysterhetens tecken (bilden är tagen strax efter 14 på måndagen i Mantorp. På Riksvägen ut från samhället, mot Mjölby).

 Bild: Jörgen Auer
Då var det skönt för den som kunde att i dag göra en liten resa från Mantorp. Vår gick först till Linköping och därefter till Bäckhult vid Drögen.

 Bild: Jörgen Auer
 I Bäckhult såg det bland annat så här fridfullt och vackert ut vid några av grannfastigheterna. Det gula är väl ginst och det andra, är det jersmin? Njae, jag vet inte. Hjälp!

 Bild: Jörgen Auer
Det kom några häftiga regnskurar, men emellanåt sken solen. På hemvägen stannade vi strax efter Ulrika och fotade en älgko (även om vi vid första anblicken tog den för en fjoling).

Bild: Jörgen Auer
Men nog var det en ko. Tio meter från den stod den här lilla kalven (som vi vid fototillfället tog för ett rådjur). Båda studerade mig noga, men gjorde inga försök att fly. Klick, klick.
---------
 Hemkommen följde jag nyheterna om Mantorpsmorden och tyvärr för de anhöriga och vänner får de döda ännu inte vila i frid, nu måste frågorna få svar: varför dödades de två Mantorpsborna och av vem/vilka? Vart flydde mördaren/mördarna efter illdådet - och när skedde morden? Var det ens under måndagen?

Inga kommentarer: