måndag 18 juni 2018

Grattis, Rune Haraldsson, 100

Bild: Jörgen Auer

I går, 17 juni, fyllde den här mannen 100 år. Jag är glad att jag har fått träffa honom några gånger. Dels när han besökte Corren för att lämna text och resultat från någon orienteringstävling i närheten, dels när han bevistade O-ringen, den stora femdagarstävlingen. 
Rune Haraldsson heter han och han var själv orienterare av god klass. Han orienterar fortfarande och som alltid i Norrköpings AIS färger. Dock har han brutit ett lårben och kan inte vara med i årets O-ringen.
Jag har även skrivit om honom, jag tror att det var från O-ringen i Umeå 1996 och dessutom alltid pratat med honom i presstältet på tävlingen i fråga.
Jag är inte helt säker, men tror att det var Rune som den personalman han var på gummifabriken Goodyear i Norrköping,  som anställde Leif Zerpe och mig när vi som gymnasister sökte jobb på fabriken under ett jullov. Och fy satan som vi slet. Vårt jobb var att ha sönder gamla traktordäck. 
På realskolan på Ljuraskolan var jag även klasskamrat med Runes son Magnus, blivande landslagslöpare i orientering som kom att tävla för Gustavsberg efter Nais.
Ett försenat grattis, Rune. Det har alltid varit ett nöje att träffa dig. Om du undrar över bilden så tog jag den i Örebro 2010. På O-ringen, förstås.


Inga kommentarer: