tisdag 12 juni 2018

Lite till om Stall Siverholm

I dagens Corren
Så här trevlig såg dagens förstasida del B ut i Corren. Med min bild från Örsvik, Tidersrum och syskonen Siverholm, Evelina och Daniel, hoppryttare båda två. 

 Bild: Jörgen Auer
Örsvik ligger visserligen ett stycke från de stora vägarna, men också underbart vid sjön Ören. Något som 20-årige Daniel tycker överväger när han valt mellan att söka sig ifrån hembygden och bosätta sig på en något större ort eller bo kvar. Han valde det senare alternativet för att han trivs med lugnet och harmonin på landet. Här känner han sig hemma. Och det är han ju, förstås.
- Jag tycker helt enkelt att det är skönt på landet. Skönt att ha koll på läget också, här vet jag var hästarna är och kan se hur de mår.

 Bild: Jörgen Auer
Storasyster Evelina, 23, däremot har flyttat till Linköping och trivs med livet där. Men allt som oftast är hon hemma på gården för att hälsa på föräldrarna Malin och Jonas och för att rida, förstås. Evelina har gått 1,30 med sin häst Rubin och hoppas bli stabil på den höjden innan hon vill gå upp på 1,40. Vid mitt besök blev det tårta, en godbit som blivit över efter ett kalas dagen innan för att fira Evelinas examen från en marknadsutbildning i Linköping.

Bild: Jörgen Auer
Tillsammans gick vi sedan upp till stallet och utebanan. Något ridhus finns inte på Örsvik, utan under vintersäsongen blir det träning hos hemmaklubben Kinda ridklubb, där för övrigt mamma Malin är flitigt sysselsatt.Hon har ridbakgrund, hon också och har tävlat i fälttävlan och dressyr.

I dagens Corren
Så här presenterades reportaget på sportsidorna och jag tror att Daniel är ganska nöjd med resultatet. Precis som han är över sina egna resultat (dock inte alla) hittills i år. Hästen på bilderna i tidningen heter Lauren Bacall , är 17 år och Daniels förstahäst. 
- Målet är att ta ett föl på henne. Om ett år, tror jag.
Då blir det fler djur i familjens lantbruk, således. I dagsläget finns ett 60-tal djur, med 25 kor och lika många unga tjurar inräknade. Korna går på familjens andra gård, Kopperarp. Varken där eller på Örsvik räknar man förstås in vildsvinen i djurbesättningen. Vildsvin finns det gott om i omgivningarna och även jag fick se en sugga med kultingar. Men jag hade inte fått syn på dem om inte Lauren Bacall hade larmat. Hon såg dem direkt borta i skogsbrynet, eller om hon kände doften av dem. Därav tidningsrubriken.

Inga kommentarer: