onsdag 20 juni 2018

Sett i och från den gamla boden

 Bild: Jörgen Auer
Gamla fönster, nya utsikter. Om man bara tittar efter ordentligt så kan man se nåt nytt även där man tittat och varit hundratals gånger. I går tittade jag in i den gamla boden i Bäckhult, fylld av diverse skrot och skräp och en och annan hammare och såg. Dock ingen motorsåg, för det har vi ingen. På övervåningen finns två fönster ett åt öster och ett åt väster. Det här är utsikten åt väster, upp mot berget. Den har jag inte tänkt på, jag har så sällan något att göra på övervåningen - det är för resten långt ifrån en våning, mer tjocka stockar som ligger utlagda bredvid varandra och med flera centimeter mellan varje så det kan kännas lite kymigt att gå upp där - så därför har jag inte tänkt på vad man ser eller inte ser. Förrän nu.

 Bild: Jörgen Auer
Undrar hur länge spindelnätet har varit där i fönstret? Och hur gamla är väggstockarna? Boden är säkerligen uppförd någon gång på 1800-talet, kanske ännu tidigare. Fast så länge lever förstås inte spindlar. Å andra sidan kanske själva nätet är äldre än nu levande spindlar i boden.

Bild: Ray Leigh
Den här inte spindeln i nätet, men kanske på nätet? Jaja, skit samma. Bilden tog min vän Ray Leigh när jag hämtade kameran som jag köpt av honom. Bra, tycker jag själv. Ja, både kameran och bilden. Ray var också nöjd. Sa jag tack för kaffet, Ray? Glad midsommar!

Inga kommentarer: