torsdag 6 augusti 2020

Lika vackert nu som då

 Bild: Jörgen Auer
Det är varmt. Några märkliga flugor synar båten och uppträder nära nog som presumtiva köpare. Den är inte till salu, säger jag. Men de lyssnar inte utan fortsätter. De verkar envetna och förebådar kvällen som sakta smyger sig på.

 Bild: Jörgen Auer
Så försvinner flugorna en efter en och lämnar platsen öppen för andra insekter. Jag hör myggorna ina. Nej, en är det. En mygga dansar framför ögonen på mig och för ett ögonblick tror jag att den tänker pröva spindelns tunna linor också. Men, icke. Den är helt fokuserad på mig. Det var länge sen min ringa person rönte ett sådant intresse.

 Bild: Jörgen Auer
Men plötsligt är också den dansanta myggan borta. Antagligen beror det på att jag har bytt position för att fånga kvällen, båten, vattnet. Eller så har myggan fått vittring på annat byte. Men vem? Vad? Jagar myggor fisk? Eller är de ute efter kanadagäss? Storlom?

Bild: Jörgen Auer
Själv drar jag mig tillbaka. Vänder mig om uppe i backen för att ännu en gång få ta del av naturens skönhet och förundras över att det gått hela 45 år sen jag för första gången besökte Bäckhult. Precis som nu blev jag då, i april 1975, stående här uppe en lång stund och njöt av den formidabla utsikten över sjön Drögen. 

Inga kommentarer: