onsdag 19 augusti 2020

Östgötsk bomull?

Bild: Jörgen Auer
Nej, jag vet inte vad växten på bilden heter. Inte ens fastän jag införskaffade en app som kan berätta vilken växt som man har fotat. Lite märkligt att jag inte hittat något bra svar (jag har nog gjort fel) eftersom jag även sökt på Google efter bilder av håriga växter, ulliga växter.
Tills jag får reda på vad min växt heter kallar jag den för östgötsk bomull. Dock misstänker jag att det är nån slags ogräs, tistel kanske? Om du vet, hör av dig.

Bild: Jörgen Auer
På tal om ullig. Den här törstiga och ulliga typen såg jag vid Skankebo nära Dansbo, på min väg till Bäckhult i går morse. I Bäckhult fick jag senare fint besök av lillasyster Ami och hennes Kalle Geisler. Kul. Och väldigt trevligt att vi fick så fint väder att de kunde få känna på hur skönt vatten det är i Drögen. 24 grader i går.

Bild: Jörgen Auer
Även i förmiddags var det tillräckligt varmt och  badvänligt. Faktiskt hade gästerna åkt hem till Norrköping innan det blev regn och rusk i Bäckhult. 

Tillägg: Efter att ha googlat lite och framförallt använt mig av appen Plantsnap har jag kommit fram till att växten i början av det här inlägget nog heter ängsull.

Inga kommentarer: