söndag 23 augusti 2020

Lång gång och mycket sport

 Bild: Jörgen Auer
Ja, varför inte? För att sätta lite färg på tillvaron kan man väl sätta några såna här trafikavdelare i en större grupp. Som en konstinstallation.
Men det är inte därför just de här står i grupp, inte heller är det en lagerplats. Nej, det är asfalteringsarbete på gång i Mantorp och då kan ju inte de blågula stå i vägen. 

 Bild: Jörgen Auer
På dagens extra långa promenad i Mantorp la jag även märke till, och njöt av detta faktum, att flera blommor ännu håller sig vackra även om de antagligen känner på sig att hösten snart är här. 

 Bild: Jörgen Auer
Jag tänkte sätta mig en stund att vila längs promenadvägen mellan Depot (Mobilia) och Olofstorp. Men bänken var upptagen. Jag bjöds dock sitta ner en stund och vi pratade några minuter. Det är en fin dag, sa jag. Mjau.

 Bild: Jörgen Auer
Jag besökte även det pågående arbetet med nya bostadsområdet mellan Riddarängsvägen och järnvägsspåren och passade på att gå det där belägna nya motionsspåret. Trevligt, jag gungade fram över spån och stickor och undrade om spåret är färdigt eller om det ska till nåt mer lager överst. Sand eller gummi vore inte så dumt. Sånt där gummi som man har på konstgräsplaner, kanske?

Bild: SvT
Söndagen innehöll också en hel del sport på teve. Jag såg flera timmar, troligen för att jag knappast sett nån sport alls på hela sommaren och hade ett uppdämt behov av idrott. Nu såg jag friidrottsgalan i Stockholm, med svenske stavhopparen  Armand Duplantis (6, 01 nu) och norske häcklöparen Karsten Warholm (fantastisk tid på 46,87) som de två största stjärnorna. Och Daniel Ståhl i diskus, världsettan som nu slängde iväg sitt redskap 69,17 meter. Dessutom gladde Simon Pettersson med ett kast i Ståhlklass, 67,72 meter, och tog andraplatsen.
Efter det såg jag Rosengård klart besegra Kopparberg/Göteborg i damallsvenskan i fotboll (3-0) samt även Bayern München vinna Champions Leaguefinalen mot Paris Saint Germain med 1-0.
Efter det? Nej, nu räcker det.

Inga kommentarer: