lördag 22 augusti 2020

Flyg till Arnebo

 Bild: Jörgen Auer
Gjort i dag? Nja, inte så mycket. Men jo, jag har sett ett flygplan i Arnebo, Vårdnäs, nära Arnebo vändkors. Ett Saab 340 som plötsligt står där när man kommer åkandes förbi. Visserligen med vingarna avtagbar, men ändå.1
Det visar sig vid lite sökning på nätet vara ett plan som flygteknikern Rickard Sognemyr köpte 2015 när han insåg att det skulle skrotas.
Det skrev Länstidningen om då och även Corren har skrivit om planet som väl måste räknas som en annorlunda och spektakulär företeelse inte bara i Arnebo, utan för hela Östergötland. Hur många har ett Saab 340 stående hemma?

 Bild: Jörgen Auer
Annat i dag? Tja, för ettusensjuttielfte gången njöt jag av den här anblicken från en plats nånstans nära Yxefall norrgård på Ulrikavägen. Alltså: jag älskar den här naturen, dalen, den skogklädda höjden rätt framför, vetskapen om var jag är och hur långt det är kvar, hästarna i hagen.

Bild: Jörgen Auer
Jag var en sväng på US i dag också. Inte för egen del, jag var bara chaufför åt en dotter, men tyckte det var en trevlig resa. Vi åt lättare lunch också på närliggande Circle k, T1. På US synade jag den här färgglada väggen vid södra entrén. Konstnären heter Astrid Sylwan och verket i form av en triptyk installerades 2014.
Mer? Jag åkte hem till Mantorp också. Ännu mer? Nej.

Inga kommentarer: