tisdag 11 augusti 2020

Från Linköping Horse Show

Nej, jag har inte glömt att blogga om Linköping Horse Show som avslutades i söndags efter fyra dagars tävlande på Staby gård Ridcenter, alldeles utanför Linköping (Tallboda) och med Gärstadverken som nära granne. Jag var inte där alla dagarna, utan bara två timmar på söndagen för att för Correns och Östmedias räkning bevittna högsta klassen 1,45 och var där en stund innan den började och fotade därför lite också under den föregående klassen, en 1,35-hoppning som även den såg Ekenryttarnas Roberto Cristofoletti som segrare, dock på en annan häst, Chicca 43. I huvudklassen vann han med Centa Quick.
Här följer några bilder från den fina tävlingen Linköping Horse Show:

 Bild: Jörgen Auer
Jill Silvandersson från Norsholms RF var felfri på 1,35 med Ba Blue och tog en placering (sjua). Under de fyra dagarna blev det totalt fem placeringar för Jill.

 Bild: Jörgen Auer
Isabell Carlstedt från Kimstad RF fick två nedslag med Jalapeno HH i söndagens 1,35 men tog annars placeringar med såväl Jalapeno som Sandy under tävlingarna. Med Sandy blev det vinst på 1,20.

 Bild: Jörgen Auer
Sundsmåla gårds Jonas Rinné, tävlande för Åby RK, hade ingen lyckad dag med Just Lucky, utan fick 14 felpoäng. Åtta placeringar totalt väger kanske upp de bekymren.

 Bild: Jörgen Auer
Mjölbys Jennipher Hellqvist och Tingeling ådrog sig 12 fel och hamnade utanför placering. I en 1,30 gick det bättre, ett nedslag, men inte heller det räckte för placering.

 Bild: Jörgen Auer
Värnamobygdens Victoria Almgren gör alltid fina tävlingar och med La Chic tog hon en sjätteplats på 1,35. Victoria var nog hela tävlingens flitigaste ryttare, med sammanlagt 22 starter!

 Bild: Jörgen Auer
Frida Larsson från Flyinge HSK kom tvåa i söndagens 1,35 med Exxica och ekipaget var trea på samma höjd i en annan klass (efter två felfria faser).

 Bild: Jörgen Auer
CC Sailor och välkända Helena Lundbäck slutade tia och utanför placering i söndagens 1,35. Men hon var femma i samma klass med Antina v`t Merelsnest Z och sjua och placerad med CC Sailor i fredagens 1,35 (två felfria faser). Helena tog totalt nio placeringar i LHS.

 Bild: Jörgen Auer
Norsholms Lina Grundström var visserligen felfri med Agent på 1,35, men tyvärr alldeles utanför placering. Två placeringar tidigare dagar med unghästen Success Ek gladde nog.

 Bild: Jörgen Auer
Finska landslagsryttaren Emma Broända tävlar för Tollstad HSK och gör det fantastiskt bra. Här susar hon fram på Norris i huvudklassens grundomgång. Ekipaget nollade och gick till omhoppning. Så även Emma och Cornydor.

 Bild: Jörgen Auer
Roberto Cristofoletti startade två hästar i 1,45 och så här inledde han med Got to Give. Lika bra gick det dock inte över alla hinder. Två nedslag höll inte för vare sig omhoppning eller placering.

 Bild: Jörgen Auer
Stilstudie på Malin Andersson, Falkenbergsortens RF och Accra. Ekipaget fick ett nedslag på 1,45, precis som i fredagens 1,35-klass. Alltså ingen placering.

 Bild: Jörgen Auer
Mikael Carlstedt, Kimstad, och Future VS gjorde två starter i LHS och hamnade utanför placering i båda. Men på 1,45 var det bra nära att ekipaget blev felfritt och tog sig till omhoppning. Ett förargligt tidsfel satte dock stopp för den möjligheten.

 Bild: Jörgen Auer
Meriterade Fredrik Spetz, Norsholms RF, var tvåa i lördagens 1,40 med Mexiko och troddes nog ha med slutstriden även på 1,45 att göra. De planerna försvann emellertid all världens väg när ekipaget i grundomgången brakade in i det här hindret.

 Bild: Jörgen Auer
Emma Broända och Norris igen. Ekipaget startade först i omhoppningen som bestod av fem ekipage och drog på sig ett nedslag och slutade fyra.

 Bild: Jörgen Auer
Victoria Almgren och Hello Kitty de Levee slutade två i 1,45 och Victoria gjorde hela 22 starter i Linköping Horse Show. På dem tog hon 16 placeringar! Bra jobbat, skulle jag vilja påstå.

 Bild: Jörgen Auer
Här har vi segerekipaget i 1,45: Roberto Cristofoletti på Centa Quick. Ekipaget var klart snabbast i omhoppning och naturligtvis felfritt. Annars hade det ju inte blivit någon vinst. Roberto berättade att hästen dagen före hade tre rivningar på 1,40. Nu var hon som förbytt. Eller?
-Nja, det var jag som red dåligt också, sa en leende segrare.

 Bild: Jörgen Auer
Emma Broända med Cornydor, en av många lovande hästar i Emmas regi. Emma som dagligdags håller till på Hovstallarna i Myra Västergård, Vreta kloster. Lite övrigt om denna finländska stjärna: född 1990 i Vasa, Finland. Moderklubb: Nedervetil Hästvänner. 

Bild: Jörgen Auer
Roberto Cristofoletti håller å sin sida till på Ekenberg söder om Norrköping där han och sambon Helena Lundbäck driver verksamhet. Men snart sticker paret på sedvanlig resa till Italien för att träna och tävla där under två månaders tid. Så gör de varje år.

Bild: Jörgen Auer
Slutligen: en glad Roberto Cristofoletti vid prisutdelningen där han mottog en av Emma Malm Art gjord hästtavla. Då blev han så glad att han även ville ha med tävlingsledaren Sofia Bengtsberg på segerbilden. Och hon blev lika glad, hon. Kanske var hon så glad också för allt beröm ryttarna strödde över tävlingarna. Trots avsaknaden av publik (Coronapandemins fel).

Inga kommentarer: