fredag 8 mars 2024

En vilsam fredag

Bild: Selfie
Underbart skönt i solskenet i dag. Så skönt att jag till och med satte mig i lä och vilade en timme. Löste korsord. Drack kaffe. Eftersom 8 mars också är Internationella kvinnodagen ägnade jag mig också åt sinnliga tillbakablickar en stund samt tänkte på framgångsrika och skickliga yrkeskvinnor jag mött genom åren. Vänner, släktingar. Kändisar, okändisar. 
Vad vore världen utan kvinnor? Intet.

Bild: Jörgen Auer
På eftermiddagen var jag på begravning i Lilla Aska i Linköping. Hoppets kapell.

Bild: Jörgen Auer
Efteråt blev det en fin minnesstund i Lilla Aska gård. Vila i frid, Pecka Stenberg.

Bild: Jörgen Auer
Kvällen smög sig på. Jag fick besök av dottern Rebecka. Tillsammans såg vi Muren och tyckte programmet var bra. Väldigt allmänbildade tävlande dessutom. Imponerande.
Petra Mede, Miss Li och Therese Johaug var alla gäster hos Carina Bergfeldt och sen såg jag Messiah Hallberg i Svenska Nyheter. Bra.
Under lördagen väntar traditionsenligt Öppna Boxholmsmästerskapen i frågesport Jag ingår i ett tremannalag med mina forna Correnkollegor Annika Ekstedt och Ann-Charlotte Irhede. Vi har bytt namn från Corren Linköping till Gamla Corren och hoppas att namnbytet ska röra om till det bättre i våra minnesgömmor. Naturligtvis har vi siktet inställt på topp tre. 

Inga kommentarer: