lördag 2 mars 2024

Kempes hyllning var bäst

Bild via Svt
Norska tvillingparet Marcus och Martinus gick som väntat vidare till nästa lördags final i svenska melodifestivalen. Lördagens kval såg också Medina gå direkt till final. Och som om inte detta vore nog så avgjordes även "extrachansen" med de låtar som tog tredje- och fjärdeplatserna i respektive kval. Och då gick Annika Wickihalder och Jay Smith också till final. Fröken Snusk blev trea på samma poäng som Smith, men han hade fler röster. Hm. Jag undrar, jag. För hur hade det sett ut om den numera berömda fröken Snusk tagit sig till finalen? Vore inte det slutet för Mellot om en maskerad artist skulle vinna hela skiten? Antagligen. Nu är den risken borta.

Bild via Svt
Bäst från kvalet i Karlstad tycker jag att hyllningen till låtskrivaren Fredrik Kempe var. Mäktigt. Och det var han värd, så många låtar som han levererat genom åren.

Bild via Svt
Efter Mellot bytte jag kanal för att se lite från friidrotts-VM inomhus. Tur det, för jag hade glädjen att se när holländska löparstjärnan Femke Bol satte världsrekord på 400 meter med 49,17. Ett sånt löpsteg  hon har Femke! De andra kämpade och slet, hon såg oberörd ut och bara gled ifrån. Fint.

 

Inga kommentarer: