onsdag 6 mars 2024

Helst i solsken

Bild: Jörgen Auer
På tisdagen undrade jag över hur vädret skulle bli på onsdagen och jag hade hört på radion att det skulle bli sol i Östergötland. Fick jag det i Mantorp på onsdagsmorgonen? Nej. Men jag hade ärende till Kisa och på vägen dit ljusnade det vid sjön Drögen.

Bild: Jörgen Auer
Kisa välkomnade mig med solsken. Tack, jag visste väl det. Solen skiner ofta i Kisa. Men antagligen beror min iakttagelse av väderförhållanden på att jag tillbringat det mesta av 50 års somrar i Kinda. 

Bild: Jörgen Auer
Jag har flera gånger fått frågor om min blogg. Hur ofta uppdaterar du? Hur många läser? Hur länge har du haft bloggen? Svar: jag startade bloggen på hösten 2008 och jag försöker skriva något varje dag. Ibland händer det att det som i dag bara handlar om dagens väder. Ibland om hästars tankar, en sporthändelse, ett åkeriföretag, en resa, skogen, möte med en fjäril, en film, en bok, ett gammalt Corren-minne, en dikt. Eller något helt annat.
Hur många som tittar in här skiftar. Det finns dagar som bara har 72 besök och andra som har 500. Jag tycker mig se att bloggen den senaste tiden, i år alltså, snittar kring 200 visningar om dagen. Då ska man komma ihåg att några av dessa besök kommer från folk som bara surfar runt på nätet efter nåt specifikt. Kanske är någon på jakt efter texter som nämner Kisa? I så fall kan denna någon mycket väl ha råkat hamna på min blogg.
Bara för det ska jag nämna Kiruna också. Där har jag aldrig varit, men vill gärna se staden liksom Kebnekaise. Inte bestiga berget, bara se. 
Det finns mycket jag vill se. Helst i solsken.


 

Inga kommentarer: