torsdag 16 mars 2023

Äntligen dags för vårtecken

Bild: Jörgen Auer
Äntligen! Jag klagade häromdan över att jag inte har sett några vårtecken än. Antagligen just därför såg jag snödroppar i dag. Och det i min trädgård! Härligt! De är så fina och hänger ofta så prydligt.

Bild: Jörgen Auer
Tussilago har jag inte sett än, men ett annat namn på den rara blomman är ju hästhov. Och riktiga hästhovar har jag sett många hela vintern. Så även i dag.

Bild: Jörgen Auer
I dag blev det en rejäl långpromenad. Först åkte jag och ställde bilen vid Veta kyrka och gick sedan till Spångsholm och vidare till Sya, sedan till Hydinge, Mantorps gård och ner till Mantorps station och sirklade genom samhället tillbaka till Veta kyrkby. 1,2 mil blev det faktiskt. Plus de tre kilometer som jag gick i morse hemma på Uljeberg. 

Bild: Jörgen Auer
Snart är det vår, konstaterade jag borta vid Hydinge, men läste just då på telefonen att det kanske blir snö redan i morgon. Hm. Jaja, snart är det vår i alla fall. 

Bild: Jörgen Auer
Sya kyrka såg ut att trivas i torsdagens solsken. På svenskakyrkan.se kan man läsa att den byggdes 1774, men att man då använde sig av en vägg från en äldre på samma plats byggd 1300-talskyrka, men gjorde den nya kyrkan bredare och längre. 

Bild: Jörgen Auer
Veta kyrka badade också i solens strålar. Den har ännu äldre anor. Dess äldsta delar är från 1100-talet. Här har jag gift mig, dock betydligt senare än 1100-talet och här har ett av mina barn döpts liksom även några barnbarn. Klockstapeln uppfördes 1727-1728.

Bild: Jörgen Auer
Den här bilden är från i morse när hästarna stod och mumsade frukost och jag var på morgonrunda. Om min dag kan jag väl i stort säga: jo då, ganska bra. Rejäl motion och dessutom dammsög jag såväl lägenheten som bilen. Den senare ska på service under fredagen. Själv borde jag läsa på inför lördagens Öppna Boxholmsmästerskap i frågesport som jag brukar vara med på. Frågan är dock vad sjutton man ska ska plugga in eftersom frågorna är så varierade och omöjliga att lista ut i förväg.
Men kanske..? Ja, just det, ja, det där som jag precis tänkte kan nog bli nån fråga på. Ja, då vet jag vad jag gör under fredagen. Lär mig mera om allting.    
För övrigt kan man även se Boxholmsmästerskapet som ett vårtecken. 

Inga kommentarer: