torsdag 30 mars 2023

Kul att se Joe Biden i tv-serie

Bild via TV4
Skoj att se Joe Biden spela sig själv i ett avsnitt av Law & Order i natt. Visserligen ett gammalt avsnitt från 2016 när han var vicepresident, men ändå.
Han medverkade i seriens säsong 18 i episoden Making a rapist. 
Biden sägs också privat vara nära vän till seriens stjärna Mariska Hargitay (Jayne Mansfields dotter). Det är för övrigt Hargitay som syns tillsammans med Biden på bilden här.
Jayne Mansfield (1933-1967) var en amerikansk skådespelare på 50- och 60-talen, mest känd som bystdrottning och sexsymbol. Men hon kunde agera och vann såväl en Theatre World Award och en Golden Globe Award. Hon medverkade i över 20 filmer, men spelade också teater. Utöver det spelade hon flera instrument och talade flera språk.
1955 medverkade hon i Broadwayuppsättningen Will Success Spoil Rock Hunter i vilken hon parodierar Marilyn Monroe. Det gjorde hon tydligen väldigt bra eftersom hela hennes karriär nästan uteslutande innehöll liknande roller (enligt sverigesradio.se). De filmer hon deltog i räknas inte till de stora filmerna, snarare B-filmer, bland dem Buss på villovägar (1957), För het att ta på (1960), Flickan rår inte för det (1956), Åh, en sån karl (1957) och just Will Success Spoil Rock Hunter (1957). 
Hon deltog även i ett stort antal tv-shower och -serier.
Jayne Mansfield fick fem barn, varav tre medverkat i filmer eller modelljobb. Mariska Hargitay, född 1964, är den mest kända, mest för rollen som detektiven Olivia Benson i Law & Order: Special Victims Unit. Mariska fick en Giolden Globe för den rollen 2005 och en Emmy 2006. 

Inga kommentarer: