onsdag 8 mars 2023

Globalt - och lite mindre

Bild: Jörgen Auer

Med den här bilden kan jag utöka antalet företag i min serie Transport på svenska vägar med två företag. Ett svenskt och ett amerikanskt. Det senare är ett globalt företag med ett svenskt dotterbolag.
Om vi börjar med det stora, så är det Sherwin-Williams Coatings Sarl, se sherwin-williams.com, med anor ända från 1866. Företaget tillverkar och säljer ytbehandlingsprodukter och är ledande inom sin verksamhet. Man räknar hela 61 000 medarbetare och finns i över 120 länder. 
Omsättningen slutar enligt hemsidan på 19, 5 miljarder dollar.
Det svenska företaget Sherwin-Williams Sweden AB redovisar enligt sajten allabolag.se en omsättning för 2021 på 1,95 miljarder kronor och samma år fanns 314 anställda.
Svenskt är också åkeriet Henrik Israelsson Transport AB (se den mindre svarta texten på bilsläpet ovan), med säte i Ingatorp utanför Eksjö. Företaget som varit i gång sedan 2007 har i flera år fått förtroendet att utföra transportuppdrag för Sherwin-Williams och har i dag fem anställda. Har också sex lastbilar med släp och tre budbilar. För 2021 slutade omsättningen på 10,7 miljoner kronor (allabolag.se). Företaget verkar inte ha någon web-adress, men finns på Facebook.
   

Inga kommentarer: