fredag 17 mars 2023

Expert på Norgetransporter

Bild: Jörgen Auer
Dags för ett nytt avsnitt i min serie Transport på svenska vägar. Bilden här är inte nytagen utan något år gammal. Men transportföretaget G Claesson är ännu äldre, startade 1965 och har hemvist utanför Jönköping. Inte direkt från start, men efter fem år gjorde företaget sin första leverans av styckegods till Norge, och har sedan dess utvecklats till Norgeexpert.
Hemsidan heter claessontrans.se och där står bland mycket annat att man i dag "kan erbjuda både fossilfria transporter och tjänster som plock, pack, märkning och fullskalig 3PL". 
2020 blev företaget hållbarhetscertifierat enligt branschnäringens Fair Transport, vilket innebär att transporterna genomförs ansvarsfullt, trafiksäkert och hållbart: "ett självklart val för oss", skriver man.
allabolag.se kan man läsa att Jönköpingsföretaget 2021 hade 48 anställda och en omsättning på 79 miljoner kronor. 

FOTNOT: Transport på svenska vägar har som syfte enbart att stilla min nyfikenhet på var alla transportföretag, svenska som utländska, som vi ser på vägarna kommer ifrån samt om det är möjligt få en uppfattning om hur det går för företagen. Hittills har här i korta ordalag presenterats över 200 företag.
  

Inga kommentarer: